Uncategorised

6 april Bevertelling Millingerwaard

beverhoogwater2011

De telling wordt georganiseerd in samenwerking met Calutra en de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort en zal gaan plaatsvinden op vrijdagavond 6 april 2018. We verzamelen om 18:30 bij het wilderniscafe zodat iedereen rond 19u bij zijn of haar burcht kan zitten. Nadere informatie volgt direct na Pasen.

 

Ge├»nteresseerden kunnen zich hiervoor via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.  

Lezingenavond Rivierdynamiek in de Gelderse Poort

hoogwater2018PH370

Op donderdag 12 april zal er een lezingenavond plaatsvinden met als thema Rivierdynamiek in de Gelderse Poort. Deze zal plaatsvinden in de Bastei.

Meer over deze avond is te lezen op onze agenda.

Wasbeer weer waargenomen in Gelderse Poort

wasbeerJK2012

Wederom een wasbeer vastgesteld in de Gelderse Poort in het Rijnstrangengebied. Meer hierover is op de site van de Zoogdiervereniging te lezen. (foto: Jochem K├╝hnen)

Hooibeestje verspreidt zich verder over de Gelderse Poort

hooibeestjeGP2017

Het hooibeestje verspreidt zich verder over de Gelderse Poort! Na uitzetting in de Groenlanden en Millingerwaard vliegt deze dagvlinder weer in het uiterwaardengebied en dit jaar ook langs de noordoever van de Waal en langs het Pannerdens kanaal. In het Duitse deel zijn helaas (nog) geen waarnemingen gedaan van de vlinder.