Uncategorised

Wasbeer weer waargenomen in Gelderse Poort

wasbeerJK2012

Wederom een wasbeer vastgesteld in de Gelderse Poort in het Rijnstrangengebied. Meer hierover is op de site van de Zoogdiervereniging te lezen. (foto: Jochem K├╝hnen)

Hooibeestje verspreidt zich verder over de Gelderse Poort

hooibeestjeGP2017

Het hooibeestje verspreidt zich verder over de Gelderse Poort! Na uitzetting in de Groenlanden en Millingerwaard vliegt deze dagvlinder weer in het uiterwaardengebied en dit jaar ook langs de noordoever van de Waal en langs het Pannerdens kanaal. In het Duitse deel zijn helaas (nog) geen waarnemingen gedaan van de vlinder.

Gestippelde alver gezegend in de Waal

gestipppeldealver0242-PLem

Foto: Pim Lemmers

 

De vangst van een zeer zeldzame vissoort in de Waal. De gestippelde alver is een vis die zich thuisvoelt in snelstromende zuurstofrijke riviertjes met een bodem van grind of stenen. In Nederland is hij vermoedelijk altijd zeer zeldzaam geweest. 

Meer hierover is te lezen onder deze link van Nature Today.

 

Leuke waarnemingen van nazomer 2017

wolfsmelkpijlst2017MWDe wolfsmelkpijlstaart is zeer zeldzaam. Deze nachtvlinder was inheems tot 1965. Op enkele plaatsen in ons land, waaronder in de oostelijke en zuidelijke rivierduinen van de Rijn en de Maas, bevinden zich weer tijdelijke populaties; de laatste jaren worden daar zowel vlinders als rupsen (foto) gevonden. Zo ook weer dit jaar in de Millingerwaard.

 

 

 

 

 

Lees meer...