Publieksdag klimaatbuffers

Alle natuurliefhebbers zijn van harte  uitgenodigd om op zaterdag 22 mei 2010 een fietstocht te maken door de Ooijpolder. En wel via het HollandsDuits Gemaal, Oude Waal, Groenlanden, Oortjeshekken en het Zwanenbroekje. Deze dag staat in het teken van klimaatbuffers en onderweg komt u stands tegen van lokale natuurorganisaties, Natuurmuseum Nijmegen en Vogelbescherming. Start vanaf het Hollands-Duitsch Gemaal aan de Dijkgraaf van Wijckweg in Ubbergen, ter plekke kunt u een routebeschrijving krijgen. 
De dag staat in het teken van klimaatbuffers: natuurgebieden die als overloop kunnen dienen bij extreem hoogwater. Ook natuurgebieden die extreme hoeveelheden regenwater moeten kunnen opvangen kun je hier
toe rekenen. En natuurlijk de gebieden die als leefgebied dienen voor soorten die met het extremer wordende klimaat in de knel gaan komen. Juist deze soorten zijn vaak gebaat met grote, aaneengesloten gebieden. Het creeeren van grote oppervlakten natuur, zoals in het Zwanebroekje gebeurt, zal daar zeker bij helpen. Hoe robuuster onze natuur, hoe beter ze tegen een stootje kan.

Jullie eigen Flora- en Faunawerkgroep staat bij Oortjeshekken klaar om mensen het gebied rondom de bisonbaai te laten zien. Mocht je die dag mee willen helpen (bijvoorbeeld door een excursie te leiden) neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.