Agenda

 

AGENDA 2016bruinekorenbout1827Zondag 29 mei 2016: Libellenexcursie Gendtse Polder

AFGELAST VANWEGE TE SLECHTE WEERSVERWACHTING!

Start/verzamelen om 10.30 uur op de Waaldijk/Kommerdijk. Opgeven hiervoor bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zondag 20 maart 2016: Telling Gulden sleutelbloem

Het doel van de telling/excursie is de gulden sleutelbloem te tellen en in te voeren. Eventuele andere bijzondere voorjaarsbloemen zullen we ook zeker bekijken.

Vanaf 11 uur op de sluis bij Kandia, op de Kandiadijk. (co√∂rdinaten 197,000/436,250). Eenieder die mee wil: denk aan lunch, thee, warme kleren en een apparaat waarop je de getelde sleutelbloemen gaat invoeren. Opgeven vooraf bij mij ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Gegevens worden doorgegeven aan SBB.

 


 

Donderdagavond 17 maart 2016: Fauna-lezing in het Natuurmuseum Nijmegen

Deze lezing wordt georganiseerd door de Flora- en Faunawerkgroep. Met onderwerpen als de Otter (Bart Beekers), Rivierrombout (Douwe Schut) en Hooibeestje in de Gelderse Poort (Peter Hoppenbrouwers).

Aanvang 20.00 uur, Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 Nijmegen. Einde rond 22.00 uur.

 


 

Woensdagavond 17 februari 2016: Flora-lezing in het Natuurmuseum Nijmegen

Deze lezing wordt georganiseerd door de Flora- en Faunawerkgroep. De onderwerpen zijn Stroomdalgraslandsoorten in de Gelderse Poort (John Lenssen en Iris Niemeijer), de Besanjelier in de Gelderse Poort (Gerard Oostermeijer) en Onderzoek naar de soortenrijkdom en  natuurwaarde  in combinatie met de erosiebestendigheid van onze bloeiende dijken (Cyril Liebrand)

Aanvang 20.00 uur, Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 Nijmegen. Einde rond 22.00 uur.