Nieuws

Verslag excursie Kranenburgerbroek

Jan Nillesen schreef ook het verslag van de excursie op 7 augustus 2010 naar het Kranenburgerbroek. Deze vind u hier .

Verslag Waterplantenexcursie Millingerwaard

Jan Nillesen maakte een schitterend verslag van de Waterplantenexcursie op 31 juli 2010 in de Millingerwaard. U vind het hier .

Verslag excursie Erfkamerlingschap en Steenwaard

Zaterdag 24 juli 2010 ging de boot-excursie naar de Rijnstrangen door een te lage waterstand niet door. In plaats daarvan werd een wandelexcursie naar Erfkamerlingschap en Steenwaard georganiseerd. Vooruitlopend op een nauwere samenwerking met de Duitse buren ontvingen we een verslag in het Duits. De Nederlandse vertaling volgt nog.

Lees meer...

Verslag libellenexcursie 13 juni 2010

zwervendepantserjuffervrouw.jpg13 juni 2010 met ongeveer 15 mensen de Millingerwaard bezocht. Met een flauw zonnetje, had iets meer gemogen, was het uitsluipdag van een paar soorten pantserjuffers. Namelijk die van de Gewone en die van de Zwervende. De Zwervende is, wanneer uitgekleurd, gemakkelijk te herkennen aan oa. het tweekleurig pterostigma op de vleugel. Maar niet uitgekleurd is het wel erg goed kijken naar kenmerken.

(Foto: Zwervende pantserlibel vrouw. P. Hoppenbrouwers)

Lees meer...

Verslag libellenexcursie 15 mei 2010

plasrombout.jpgMet z'n vijven ging het met (eindelijk!)zonnig weer de Groenlanden in. Bij het eerste beste stukje werden we prettig verrast door de eerste  Plasrombout man  van 2010 hier. Deze vloog even op maar  gelukkig voor ons daalde die weer snel waardoor die zich mooi liet bekijken. Een paar glassnijders, bruine winterjuffers, lantaarntjes, grote roodoogjuffers/watersnuffels (grotendeels niet uitgekleurd) en genoeg voorbeelden van hoe variabel de Variabele waterjuffers kunnen zijn. Maar de Smaragdlibel was echt op dreef, ongeveer een 50 ex. vlogen er in de Groenlanden. 

Lees meer...